Don’t Pokémon Go and drive!

Pokémon Go is eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar en helaas ben ik ook verslaafd. Maar je hoort wel steeds berichten over gevaarlijke situaties door Pokémon Go. Mensen die tijdens het rijden op de snelweg hun auto aan de kant gooien om even een Pikachu te vangen. Supergevaarlijk! Ook zie je op de fiets superveel mensen alleen maar op hun scherm kijken. Een paar maanden geleden is mijn vriend nog gruwelijk hard van zijn fiets gevallen omdat hij aan het appen was.

Even niet appen

Dit is een van de redenen waarom Veilig Verkeer Nederland wil dat je telefoon automatisch uitschakelt als je boven een bepaalde snelheid rijdt. Op deze manier wordt het aantal verkeersdoden door het gebruik van je smartphone minder. Zo waren er in 2014 570 verkeersdoden en in 2015 nog meer, namelijk 621. Ze kunnen alleen niet zeggen of dit door het gebruik van smartphones komt, maar daar gaan ze wel vanuit. Het lijkt mij alleen geen handige oplossing, die snelheidsbeperking. Een trein gaat namelijk ook best hard en dan wil je toch graag je telefoon kunnen gebruiken.

Wat is dan de oplossing?

Ik zou het echt niet weten. Ik denk dat het probleem vooral is dat we er te makkelijk over denken. Zelf ben ik ook schuldig, even snel kijken wat ik nu voor berichtje binnen heb gekregen. Eigenlijk is het ook gewoon harstikke dom, je denkt dat overkomt mij toch niet, ik let veel beter op dan die andere mensen. Ondertussen ben je wel gevaarlijk bezig. Daarom is het misschien toch beter dat je je telefoon uitzet tijdens het fietsen, voordat je die zoveelste Rattata midden op dat kruispunt gaat vangen.

Wil jij proberen of zo’n maatregel voor jou wel werkt? Er is een app die de meldingen van je telefoon uitschakelt als je harder dan 15 km per uur rijdt. Bij deze app zit ook een passagiersmodus, dus als je met iemand meerijdt kun je nog wel je telefoon gebruiken.

Bron plaatje: vierdaagsefeesten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.