DIY: IJS maken

Het is vakantie en de zon schijnt, tijd voor: ijs! Ik ben gek op ijs! In de zomer eet ik elke dag wel een ijsje. Na het avondeten loop ik óf naar de Italiaan op de hoek voor heerlijk zelfgemaakt schepijs óf pak ik een split of perenijsje uit de vriezer. Maar het is nog veel leuker om zelf ijs te maken. En eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk!

Raarste smaken

Ijs is er in alle soorten, maten én smaken. Zo is er dropijs, vanilleijs en aardbeienijs, maar er zijn ook smaken die mij toch minder lekker lijken. Zoals knoflookijs of zuurkoolijs. Bah! Kijk hier maar eens voor meer vieze smaken.

Waterijsjes maken

Het enige wat je nodig hebt is een vriezer, vormpjes en limonadesiroop. Maak van de siroop en water limonade en giet dit in de vormpjes. Zet de vormpjes in de vriezer. Na 4 uur heb je overheerlijke ijsjes.

Vind je deze waterijsjes te makkelijk, dan kun je er fruit in doen. Denk bijvoorbeeld aan stukken aardbei, bosbessen of meloen in je ijsje. Ook kun je het fruit door de blender doen met yoghurt voor gezonde fruitijsjes. Munt of limoensap geeft je ijsje wat frisheid. Kijk hier voor wat leuke recepten.

Tips

  • Verzamel ijsstokjes, deze kan je dan in de vormpjes zetten. Ziet het er gelijk professioneel uit!
  • Heb je geen vormpjes? Dan kan je het ook in een plastic beker doen. Vul de beker en stop deze in de vriezer. Zet er na een uur een stokje in.
  • Gaat het ijsje lastig uit de vorm? Laat dan wat warm water over de vorm stromen, zo gaat het ijsje makkelijker los.

Oreo-roomijs maken

Joy laat zien hoe je makkelijk en snel een heerlijk oreo-ijsje kan maken.

Welk ijsje ga jij van de zomer zelf maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.