Droom? Gewoon doen!

The cycling Dutchman

Rick, beter bekend als the cycling dutchman fietst de wereld rond. Op 1 september begon hij bij de Dom in Utrecht. Nu, na 9 maanden zit Rick in Australië en heeft hij meer dan 21.000 km gefietst. Binnenkort vliegt hij naar Noord-Amerika om via Zuid-Amerika en Afrika weer naar Europa te fietsen.

Rick vroeg zich na zijn afstuderen af wat hij met zijn leven wilde. Hij stelde zichzelf een vraag: Waarvan droom ik al lang, maar zal ik waarschijnlijk nooit doen? Het antwoord was: De wereld rond fietsen. Rick besloot het te doen. Na een goede voorbereiding (niet alleen fysiek, ook het regelen van visums was bijvoorbeeld nodig) stapte hij op de fiets.

Wat heb ik bereikt?

Door het verhaal van Rick ga ik me afvragen wat ik bereikt heb. De wereld rond gefietst in ieder geval niet. Wel heb ik de vierdaagse (4x 30 km) op mijn 13e uitgelopen, wandeltochten gemaakt in Engeland en Tsjechië en hoogtevrees overwonnen met abseilen. Maar verder… Verder niks. En waarom niet? Tsja, omdat het vaak bij dromen blijft.

Waarom blijft het vaak bij dromen?

Je vertelt jezelf dat het te duur is, te gevaarlijk of dat je het later wel een keertje gaat doen. Allemaal smoesjes die je jezelf vertelt om het niet te doen. Als je écht iets wil, dan doe je dit. Er zijn altijd dingen te bedenken waarom je niet moet gaan. Begin met uitzoeken wat je wil. Google eens op een bestemming of activiteit. Hierdoor gaat je droom meer voelen als realiteit. Je kan jezelf ook voor het blok zetten door iets te boeken, bijvoorbeeld een vliegticket of hostel. Dan moet je wel.

Een maand geleden gingen Ogi en ik de straat op met de vraag ‘Wat is jouw droomvakantie?’ Iemand verteld dat ze volgend jaar in Amerika gaat studeren. Hoe ze haar droom had bereikt?
‘Als je iets wil, moet je het gewoon doen!’

Waarvan droom jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.