Een nieuwe uitdaging

Deze verandering in mijn leven is natuurlijk spannend. Ik heb geen idee wat ik ervan kan verwachten. Dit is mijn eerste blog als stagiaire wat het nog eens extra spannend maakt, maar ook erg leuk.

Die eerste stap, het is maandagmorgen de vakantie is voorbij en ik fiets gespannen naar het kantoor van mijn nieuwe stage. Samen met twee andere stagiaires beginnen we aan deze nieuwe uitdaging. Ik sta er dus gelukkig niet alleen voor. Nu zit ik opeens op kantoor achter een computer, dit is wel even wat anders dan een klaslokaal.

Al die vreemde mensen..

Het maakt niet uit of je nu gaat stage lopen, in een nieuwe klas of een andere school komt te zitten. Een ding hebben we allemaal gemeen, we leren allemaal nieuwe mensen kennen. Iedereen is een vreemde voor elkaar. Maar misschien worden deze mensen straks wel je beste vrienden. Wat moet je nu als je nog helemaal niemand kent?

Het is belangrijk dat je jezelf blijft, zodat de andere personen meteen zien wie jij bent. Toon ook interesse in een ander, iedereen zit namelijk in hetzelfde schuitje. Probeer open te staan voor personen, want zo kom je er al snel achter dat er mensen zijn die dezelfde dingen leuk vinden als jij. Dit maakt het meteen wat minder spannend. Natuurlijk zijn nieuwe ervaringen spannend en eng. Want je weet van tevoren nooit wat je precies kunt verwachten. Of het nu mee of tegenvalt je moet er zelf het beste van maken.

Uiteindelijk gaat het allemaal vanzelf, want je zult zien dat alles al snel weer normaal is.

Ben jij dit schooljaar begonnen op een nieuwe school of in een nieuwe klas? Hoe ga jij dan om met deze nieuwe ervaringen?

Bron foto: flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.