Gesloten deur

Donderdagmiddag laat ik voor de laatste keer de deur van Jongin achter mij dichtvallen. Als die deur dichtvalt, verschijnen er tien nieuwe deuren met uitdagingen voor de toekomst. Een cursus volgen, een parttime baan zoeken, een boek schrijven.. Zoveel keuze. Welke deur ga ik kiezen? Het liefste pak ik de deur waar mijn ideale baan achter zit. Helaas is deze vastgeketend met een groot slot, genaamd jarenlange werkervaring…

Ik kan hard aan die deur gaan trekken, maar daardoor gaat het slot niet kapot. Tientallen sollicitatiebrieven schrijven, terwijl ik enige werkervaring heb, leveren mij die droombaan niet op. Ik moet op zoek naar de sleutel van het grote slot. Met allerlei stukjes metaal kan ik mijn sleutel gaan vormen. Volgens mij is actie ondernemen het allerbelangrijkste om tot werkervaring te komen. Mijn lievelingsbaan komt niet aanwaaien en werkervaring ligt ook niet ineens op de stoep. In principe ben ik de smid van mijn eigen sleutel.

Hoe ik die sleutel precies ga vormen, is iets waar ik waarschijnlijk de andere deuren voor nodig heb. Deuren die wagenwijd open staan en deuren die op een kiertje staan. Netwerken, vrijwilligerswerk en cursussen. Ik moet die deur met het grote slot even laten voor wat het is en me focussen op alle andere mogelijkheden. Wie weet geven de andere 9 deuren wel de mogelijkheid om het grote slot te openen. Of zal ik straks mijn ideale baan achter een openstaande deur vinden?

Foto: slot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.