Een veel belovende avond.

Vanavond ga ik voor het eerst in me leven echt uit. De afspraak was dat ik op me 18e uit zou gaan, maar ik heb mijn moeder toch zover kunnen krijgen.

Het feest is in de VIPROOM, een hele bekende club in Rotterdam. Ik werd twee maanden geleden al meegevraagd en ik had er al gelijk super veel zin in. Ik ga met mijn twee beste vriendinnen en vriend. Mijn vriend host ook het thema van deze avond. Mon chéri is de naam van het thema vanavond. Er is geen dresscode, maar vele zullen gekleed gaan in het rood. Ikzelf doe gewoon een zwarte broek met een leuk wit topje en laarsjes aan, omdat ik rood niet zo mooi vind.

Ik weet al twee maanden van het feest af, maar pas twee dagen geleden heb ik de moed bij elkaar kunnen verzamelen om mijn moeder te vragen of het mocht. Ze moest er even over nadenken.

Ik denk dat het vooral met mijn achtergrond en cultuur te maken heeft. Marokkaanse gezinnen zijn meestal streng opgevoed en het is ook niet normaal voor een Marokkaans meisje om überhaupt uit te gaan, laat staan op haar 17e. Mijn vrienden hebben mij vak genoeg meegevraagd, maar ik ging er van uit dat het toch niet zou mogen. Waarom nog de moeite doen om het te vragen?

Totdat het moment van eergisteren en ik de stoute schoenen aantrok, na een lange preek mag ik dan toch echt van mijn moeder uitgaan! Niet dat ik nu elk weekend uit zou mogen, maar het is al een hele vooruitgang. Ik mag ook alleen uit op een paar voorwaardes: niet roken, niet drinken, nergens je glas laten staan en niet zomaar met iemand meegaan. De laatste twee spreken wel een beetje voor zich, maar het is wel begrijpelijk dat ze niet wilt dat haar 17-jarige dochter zich een coma zuipt. Ik ben bereid me daar ook aan te houden. Ik heb geen drank nodig om het leuk te hebben. Dat ik uit mag en op leuke muziek kan dansen met mijn vrienden is voor mij al genoeg.

Hoe oud was jij toen je voor het eerst uit mocht?

Sabrina

Foto gemaakt door: Gabriel Jorby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.