Hardlopen is helemaal niet saai!

Ik lag de vorige nacht namelijk pas om 4 uur in mijn bed. Het kostte me wat moeite om mijn sportkleren en schoenen aan te trekken en echt te gaan, maar in de middag is het me gelukt! Muziekje in mijn oren en gaan met die banaan. Ik kwam er al snel achter dat mijn conditie lichtelijk verzwakt was in vergelijking met voor de zomervakantie. Maar dat maakte even niet uit, want ik was al lang trots dat ik überhaupt gegaan was.

Vooraf en tijdens het hardlopen vraag ik mezelf altijd weer af waarvoor ik het doe en heb ik geen zin om te gaan. Maar wanneer ik rood en bezweet terugkom van mijn workout, weet ik het weer: het heerlijke gevoel dat je toch iets gedaan hebt op je luie zondagmiddag! Ook krijg je er een ontzettende energieboost van. Dit gevoel is de reden dat ik iedereen zou aanraden om te hardlopen.

Mijn vrienden geloven mij niet wanneer ik hun keer op keer weer wil overtuigen dat hardlopen echt lekker kan zijn, want ik krijg altijd weer dezelfde reactie; ‘hardlopen is zo saai!’ Nu zit in deze reactie wel een kern van waarheid natuurlijk, maar je kunt het voor jezelf wel leuker maken:

  • Kies een leuke route.
  • Zorg voor een lekkere playlist met jouw leukste liedjes erin.
  • Koop een leuke hardloopoutfit waarin jij je prettig voelt.
  • Geef je op voor een hardloopwedstrijd. Hierdoor heb je een doel en zal je meer motivatie hebben om te gaan.
  • Ren samen met een vriend/vriendin. Je kan lekker kletsen of even klagen hoe zwaar jullie het hebben.
  • Je kunt je aansluiten bij een hardloopgroep. Dit is motiverend en wie weet zitten er wel hele leuke mensen bij waarmee je na de training gezellig een drankje kan drinken.
  • Tenslotte, spreek met jezelf een beloning af; maak er voor jezelf een wedstrijdje van. Wanneer jij bijvoorbeeld de 5km hebt gered, mag je lekker gaan shoppen of iets anders gaan doen wat jij leuk vindt.

Ik hoop dat ik jullie een klein beetje ervan heb overtuigd dat hardlopen helemaal niet saai hoeft te zijn. Ik ga er in ieder geval lekker mee door, want over een maandje doe ik mee met de zevenheuvelenloop in Nijmegen. Wish me luck!

Heb jij nog meer ideeën waarom hardlopen niet saai hoeft te zijn? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.