Back in the days

Bij vele foto’s van toen ik nog een klein kind was vraag ik me steeds : “Mama wat dacht je toen je me dit aantrok?”. Van kleurrijke trainingspakken tot matchende outfits samen met mijn zus. Ik krijg dan altijd van mijn moeder te horen dat het toen juist de mode was. Nou dat zal ik dan maar geloven. Ik denk dat iedereen dit gevoel wel herkent als je oude foto-albums door gaat kijken.

Maar er is eigenlijk niets om je voor te schamen! Als jij je op dat moment op je gemak voelde wat is er dan mis mee, toch?

Het bewaren van oude foto’s is voor mij eigenlijk de enige herinnering die ik heb aan mijn kindertijd. Er zijn dan ook redenen te bedenken waarom die beschamende foto’s eigenlijk wel heel erg leuk zijn. Als ik door deze albums blader zie ik dat ik het heel erg naar mijn zin had vroeger. Gekke foto’s met vriendinnen of familie. Misschien zijn dit niet de meest geschikte facebook foto’s, maar je kunt ze wel in een mapje bewaren zodat je ze nog altijd terug kunt kijken.

Zoals ik net ook al schreef was mijn kleding niet helemaal hip vroeger. Tenminste dat denk ik nu. Maar kijk eens naar je vriendinnen of vrienden zagen zij er niet ook zo uit op de foto’s? In die tijd was het namelijk heel normaal om er zo uit te zien. Dus die beugel valt echt niet op tussen al die andere beugelbekkies.

Al deze foto’s laten je de weg zien naar de persoon die je nu bent. Ik heb geen beugel meer, maar heb nu mooie rechte tanden op elke foto. Ook al vind je oude foto’s soms beschamend en lelijk. Vanaf dat ik in de puberteit kwam heb ik steeds meer een eigen identiteit ontwikkeld en daar herinneren deze foto’s mij ook aan. Dus kijk niet alleen naar de beschamende kanten van de foto’s maar ben trots op wie je was en wie je nu bent geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.