Een wereld zonder koffie?!

Koffieverslaving

Mijn vriend, mijn ouders, mijn vriendinnen, ze drinken allemaal koffie. Vooral mijn vader is er echt aan verslaafd, maar ook mijn vriendinnen hebben ‘echt even koffie nodig’ om wakker te blijven tijdens colleges. Ik begrijp niks van die verslaving, doe mij maar thee. Koffie is niet echt mijn ding.

Klimaatverandering bedreigt de koffie

Voor alle koffieverslaafden onder ons is er slecht nieuws: we zouden binnenkort zomaar kunnen leven in een wereld zonder koffie. Koffieplanten hebben namelijk regen én droogte nodig, maar door klimaatverandering regent het steeds vaker in de normaal droge periodes. Bovendien stijgt de temperatuur op aarde, iets waar de koffieplant niet zo blij mee is. Ook voor mij als niet-koffiedrinker is dit slecht nieuws, want ik moet niet hebben dat iedereen om mij heen opeens verandert in zombies!

Wat nu?

De organisatie Solidaridad doet hard haar best om koffie niet te laten verdwijnen, onder andere door boeren te leren om duurzamer te telen. Daarnaast voeren ze een campagne, hieronder zie je de video die daarbij hoort. Meer informatie vind je op de website. Voor de diehard koffiedrinkers verkoopt Solidaridad de Wereld Zonder Koffie Kit, om ze toch nog een overlevingskans te bieden. Er zit bijvoorbeeld een koffiegeurpad in en plakbandjes in om je ogen op te houden. Ik heb die kit niet nodig, maar misschien moet ik hem maar eens bestellen voor alle koffieverslaafden om me heen…

Zou jij zonder koffie kunnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.