Roken: Hot or Not?

Laatst hing in mijn flat de meest smerige rooklucht. Roken is binnen eigenlijk verboden, dus het viel me op. Tot mijn schoonmoeder (die in dezelfde flat heeft gewoond) vertelde dat zij niet beter wist of het rook naar sigaretten. Dat vond ik eigenlijk wel een vooruitgang.

Geen sigaretten.

Ik vind roken echt heel smerig, en dat roken slecht voor je is weet inmiddels iedereen. Mijn ouders vonden roken de normaalste zaak van de wereld. Hun docenten rookten zelfs in de klas! Ik kan me dat niet meer voorstellen! Toch werd er op mijn eerste schoolfeest ook nog gewoon gerookt. Binnen. Een jaar later werd dat verboden. Roken wordt dus steeds minder normaal. Een goede zaak vind ik, het is heel ongezond, ook voor de mensen om de roker heen.

Not…
Je vermoedde het misschien al, maar roken is ook slecht voor je huid. Dit onderzoek heeft zelfs gevonden dat de proefpersonen niet-rokers aantrekkelijker dan rokers vonden.
Kortom, roken is niet alleen slecht voor je gezondheid, het maakt je ook minder knap.

Hot?
Vroeger werd roken geassocieerd met sexy. Meisjes en vrouwen werden op reclames afgebeeld in sexy en dure kleding, en natuurlijk een sigaret. Nu mag dat gelukkig niet meer. Nu begint de mening over roken te veranderen van sexy naar stom. Het blijkt zelfs dat er nog meer gevolgen zijn van roken dan er al werd gedacht. Wist je bijvoorbeeld al dat de scheten van rokers anders ruiken? Niet dat ik dit zelf heb getest, maar dit onderzoek heeft het wel getest.

Echt waar?
Ik weet natuurlijk niet hoe het voor jullie is. Maar ik kan wel zeggen dat ik het zelf een enorme afknapper vind als mijn vriend of vrienden roken. En blijkbaar ben ik niet de enige meer. Wat vind jij? Is roken Hot or Not?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.