Eerste date?

Afspreken
Ik heb een keer een date gehad met een jongen waarvan ik alleen nog maar foto’s gezien had. In het echt bleek hij er alleen wel heel anders uit te zien. Dit maakte de date voor mij super ongemakkelijk. In deze blog wat tips voor jullie om hopelijk een ongemakkelijke date te voorkomen.

Kleren
Je wilt er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien op je date. Misschien heb je al wel stress over wat je aan moet doen. Mijn tip is: trek iets aan waarin jij je prettig voelt. Ik merk bij mezelf dat ik anders de hele tijd aan mijn kleren zit te frunniken. Je wilt je natuurlijk zo veel mogelijk op je gemak voelen en de juiste kleren kunnen je hierbij helpen. Want dan hoef je je alleen nog maar te concentreren op de ander.

Bioscoop
Wat ga je doen op je date? Iets leuks bedenken is vaak lastiger dan je denkt. Persoonlijk vind ik de bioscoop de meest stomme optie die er is. We kunnen dan niet echt praten en je leert elkaar zo niet kennen. Een paar leuke opties voor een date vind ik: een ijsje eten, wandelen door het park, op een terras een drankje doen, kanoën of waterfietsen, poolen, samen een nieuwe stad verkennen, karten, naar de dierentuin, samen sporten, midgetgolfen, een leuk museum of ga samen picknicken in het park. Dit lijken me genoeg ideeën om iets leuks uit te kiezen!

Als het stil valt
Het is helemaal niet erg als het tijdens je date af en toe even stil is. Probeer dan ook niet alle stiltes gelijk op te vullen. Maar als het te lang of te vaak stil valt is het ook niet goed. Ben je bang dat het te vaak stil gaat vallen op je date? Bedenk dan van te voren een paar onderwerpen waar je het over kunt hebben. Een paar onderwerpen zijn: hobby’s, sport, bijbaantje, school of vakantie.

Ondanks deze tips kan een date af en toe toch nog een beetje ongemakkelijk zijn. Vooral op het einde: gaan we wel of niet met elkaar zoenen.. Hoezo ongemakkelijk!? Maar dat hoort er helaas ook een beetje bij. Bedenk dat als het niks is dat je elkaar daarna toch niet meer ziet, behalve als je natuurlijk bij elkaar in de klas zit..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.