Familie uitjes

Onder psychologische dwang van je ouders moet je mee naar die ene verjaardag van je tante of een ander suf familie uitje. Heb je hier soms net zoals ik eigenlijk helemaal geen zin in.

Gekke ooms of tantes
Het liefste zou ik nu met vrienden afspreken of lekker gaan sporten maar in plaats daarvan zit ik in een praatkring met de familie. Natuurlijk is die ene gekke oom of tante ook weer van de partij. Hopelijk heb je net als ik een manier ontdekt om met je gekke tante of oom om te gaan. Of misschien heb je wel iemand in je familie die elke keer weer dezelfde vraag stelt: ‘‘Hoe gaat het met de liefde?’’ Super irritant! Het scheelt dat bij de ene kant van mijn familie mijn neven en nichten ook vaak van de partij zijn. Dit maakt het een stuk gezelliger. Ook vraag ik vaak van te voren of mijn zussen ook mee gaan omdat het dan ook leuker is.

Uitjes
Ik ben er zelf achter gekomen dat familie bijeenkomsten leuker zijn als je ook daadwerkelijk wat leuks gaat doen. Want de hele tijd binnen zitten en een beetje taart eten vind ik al snel saai worden. Heb je een suffe verjaardag van je oom in de planning staan? Stel dan van te voren voor om naar buiten te gaan voor een wandeling, een stad bezoeken, fietsen of kanoën. Het hoeft niet super bijzonder te zijn maar het maakt het vaak toch net wat leuker.

Voordat ik naar familie ga heb ik er dus niet altijd zin in. Maar eerlijk is eerlijk: achteraf vond ik het vaak gezellig. Het is toch best leuk om even te horen hoe het met iedereen gaat.

Vind jij het leuk om naar familie te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.