Eerste hele dag

Vanmorgen konden we lekker uitslapen, we hebben tot een uur of half 10 geslapen. Toen ik wakker werd lag er een briefje achter mijn rolluik in het raamkozijn, een overlijdensbericht en uitnodiging voor uitvaartsdienst. Iedereen heeft er eentje gekregen, apart hoe ze dat hier doen.

Voor het ontbijt zijn we even naar de plaatselijke bakker gelopen die gelukkig open was, hier hebben we eieren, stokbrood en lekkere broodjes gehaald, dus lekker uitgebreid en lekker ontbeten.

We besloten om de omgeving wat te gaan verkennen, we zijn een heuveltje opgelopen en hebben het andere deel van Palafolls gezien, daarna zijn we naar Malgrat de Mar gegaan om even naar de zee te gaan en om langs de supermarkten te komen.
Toen we uiteindelijk (2 supermarkten en nog wat winkeltjes later) begon het wat dicht te trekken en is het niet verder gekomen dan pootje baden.

Nog wat gegeten bij een cafeetje in Malgrat (churro’s!) en bij de cervessaria in Palafolls.
Sindsdien lekker thuis gegeten, eten gekookt (er is maar één van de vier pitjes die t doet…), op de bank gehangen en lekker in bad gelegen!

Nu wordt het tijd om te gaan slapen, want morgen moeten we eerst nog wat broodbeleg halen voordat we naar de dolfijntjes mogen!

Vandaag was het dan zover, we mochten naar Marineland! De dag waar we naar uitgekeken hadden was toch eindelijk gekomen. We moesten er om 10 uur zijn.

Eerst hebben we even boodschappen gedaan, ontbeten en brood gesmeerd voor de lunch.

Juan was vandaag niet in t park aanwezig dus we moesten vragen naar Monica of the Delphinarium, uiteindeiljk kwam Anna van de parrot zone. Anna heeft ons ook de dag begeleid.
Na ons voorgesteld te hebben (mijn naam is te moeilijk, ik heet nu Anna) kregen we onze kleren en werden er laarzen voor ons gezocht (ik schijn een lastige maat te hebben), schoenen kunnen we niet krijgen in onze maat.

We mochten eerst kijken naar een show met voornamelijk papegaaien, ze waren erg goed getraind. Ze konden blokken op de goede plaats leggen, tellen en auto rijden!
Na de show moesten we aan de slag, we hebben de lege kooien binnen (de dieren zaten lekker buiten) schrobben en de muur en de vloer eronder. Daarna was het tijd om eten klaar te maken, de ara’s voorin hun peer te geven en de flamingo’s hun wortelrasp (dus zo houden ze hun kleur in een dierentuin).Toen was het alweer lunchtijd, we konden eten krijgen bij de kantine op company kosten (dat lunchpakket was dus niet nodig). We hebben een uur lunchpauze, als het eten op is kunnen we wat voor onszelf gaan doen in het park of het waterpark.

Na het eten hebben we met Laura (ook een van de vogelverzorgers) de watervogels en tropische vogels eten gegeven, dat duurde best lang omdat ze door bijna het hele park verdeeld zitten. We hebben nog wat dingen schoongemaakt en toen was het alweer tijd voor de tweede show, hier vlogen de papegaaien niet omdat ze daar na eten en drinken geen zin in hadden.
In deze show waren ook ibissen aanwezig en nog een vogel waarvan ik de naam steeds vergeet (een steltloper uit Brazilië).

Na de tweede show hebben we eerst nog even mogen kijken hoe Anna een toekan probeerde te trainen en zijn we met Henry (laatste vogelverzorger) mee gegaan en hebben we de ibissen eten gegeven en het aviarium schoongemaakt.

Toen was het alweer 6 uur en mochten we ons omkleden en gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.