Ein groβes Bier, bitte

Komende vrijdag stap ik weer in de auto op weg naar het prachtige Tirol in Oostenrijk. Dit wordt het vierde jaar dat ik met mijn familie mee ga. Vroeger begreep ik de hele gekte rondom de wintersport niet zo, maar inmiddels heb ook ik de smaak te pakken.

Afgelopen weekend dook ik dus de zolder op om de skispullen weer bij elkaar te zoeken. Aangezien ik nog niet zo heel lang ski, lig ik nogal vaak op mijn gezicht in de sneeuw. Mijn skikleding is dan ook lekker fel. Zo kan iedereen mij herkennen als ik weer eens lig te sneeuwhappen.

Papa berg
Ondanks dat ik elk jaar lessen heb gehad, blijf ik toch een beetje angst houden op de ski’s. Ik heb geen hoogtevrees, maar soms lijkt de afdaling toch wel erg stijl. Het scheelt wel dat we al jaren naar hetzelfde skigebied gaan, dus ik ken de pistes allemaal. Vooral één piste blijft me altijd heel goed bij: de papa berg. Zo heb ik één van de langste afdalingen van het gebied genoemd. Steeds weer als ik bovenaan de papa berg sta moet ik een beetje moed bij elkaar rapen om de berg te trotseren. Gelukkig staat er onderaan de papa berg altijd ein groβes Bier op me te wachten.

Schnitzels & schnapps
En nu maar hopen dat het weer een beetje meezit. Skiën in de mist of tijdens een heftige sneeuwbui is namelijk niet makkelijk. Maar ondanks dat het weer soms wat tegenzit, vind ik skiën een heerlijke bezigheid. Lekker buiten in de frisse lucht, fanatiek bezig zijn en daarna welverdiende schnapps drinken!

Mijn vader en broertje worden vooral gelukkig van de vele schnitzels. Het is gebruikelijk op de piste om tussen de middag warm te eten. Je bent natuurlijk ook de volle ochtend al in beweging. Een bord met friet en schnitzels om 12:00 uur is dus helemaal niet gek. Bij mij zijn vooral de kaiserschmarrn favoriet, die volgens mij het beste te omschrijven zijn als geroerbakte pannenkoeken. Heerlijk! >>

Nog een paar nachtjes wachten dus.. en dan een weekje volop genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.