Elf fantasy fair

Elf fantasy fair
Heb je altijd al de middeleeuwen willen beleven of gewoon naar een heel festival willen gaan? Op de elf fantasy fair kan dit allemaal! Het afgelopen weekend ging ik met mijn vriendinnen naar de EFF oftewel elf fantasy fair. Ik was er al eens eerder geweest en vond het toen heel leuk. Muziek, lekker eten, kraampjes, mooie kostuums, FREE HUGS, larpen, een echt gezellig festival dus. Ook ontmoet je allemaal nieuwe mensen.
Het was anderhalf uur rijden naar het kasteel Haarzuilen, maar het was de moeite waard. Er lopen veel mensen rond in mooie middeleeuwse jurken of gewaden. Mensen besteden echt veel werk aan hun kostuum. Ook lopen er heel veel mensen rond met larp zwaarden. Voor de mensen die niet weten wat een larp zwaard is. Dat is een zwaard van rubber. Mijn vriendin en ik hebben ook met een gevecht meegedaan met leen zwaarden. Maar dat was niet zo’n groot succes. We hadden natuurlijk niet zulke goede wapens, dus toen ik iemand met een mini zwaardje wilde aanvallen, werd ik keihard geraakt in mijn buik. Dat deed best wel veel pijn. Later zijn we nog meer mensen tegen gekomen met larp zwaarden en die hebben ons wat dingen geleerd. Ze kwamen ook uit de buurt van Nijmegen en zijn een larp club aan het oprichten. Dus we hebben meteen e-mailadressen uitgewisseld.
Wat ook heel leuk is om te doen is rond lopen op de marktjes. Er zijn allemaal leuke spulletjes te koop. Twee vriendinnen van mij hebben kleur lenzen gekocht. Echt heel cool. Donder grien en knal oranje. Het was nog wel een gedoe om ze in te krijgen. Gelukkig heb ik lenzen. Met veel moeite heb ik ze bij ze er in gekregen. Ik moet zeggen dat een nat grasveld niet de ideale plek is! Over nat gesproken ik vond het wel jammer dat het zoveel regende. Daardoor was het ook behoorlijk koud. Gelukkig hadden we een oplossing. FREE HUGS! Heel veel mensen lopen daar rond met een free hugs bordje. Opgegeven moment waren er een stuk of 20 à 30, waaronder ik, die steeds op iemand af rende en dan met z’n allen een mega hug gaven. En als je dan in het midden zat was het lekker warm. Je moest er wel voor zorgen dat je niet in iemands verrotte adem zit maar verder…
Op het eind hebben we onder het genot van een kopje thee en een geglazuurde appel nog wat gekletst. Het was een geslaagde dag!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.