Elke avond pasta

Afgelopen week was in het nieuws dat Nederlanders steeds vaker het ontbijt overslaan. En dat terwijl het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Mensen slaan het ontbijt over, omdat ze simpelweg geen tijd nemen om rustig te eten ‘s ochtends. Ik herken mijzelf hier helemaal in. ’s Ochtends heb ik een strak tijdschema, waarin ik ongeveer 5 minuten heb om een bakje yoghurt naar binnen te werken.

Eén van mijn voornemens toen ik op kamers ging was dat ik geen magnetronmaaltijd-student wilde worden. Nu is mijn keuken voor studenten begrippen best wel schoon en vind ik het ook best leuk om te koken. Ik dacht dus: dat komt wel goed met dat voornemen. Maar nu ik een tijdje op kamers zit, heb ik toch wel wat slechte eetgewoontes aangeleerd. Niet meer ontbijten is er één van. De 5 minuten die ik eerder besteedde aan mijn yoghurtje zijn ergens in de ochtendchaos verdwenen.

4 avonden pasta
Naast dat het belangrijk is om te ontbijten, is het gezond om zo gevarieerd mogelijk te eten. Ook daar is het in mijn studentenbestaan een beetje mis gegaan. Ondanks dat ik dus best graag kook, heb ik eigenlijk te weinig tijd om een uitgebreide maaltijd klaar te maken. En heb ik dan eindelijk een avond tijd, dan maak ik maar meteen eten voor een heel weeshuis. Zo hoef ik tenminste niet de volgende avond wéér in de keuken te staan. Het resultaat: 4 avonden dezelfde pasta.. Maar hier heb ik iets op gevonden. Ik heb mezelf namelijk het boek Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet cadeau gedaan. Hierin staan simpele recepten voor goedkope maaltijden. Ideaal voor de drukke student dus. Nu ga ik de uitdaging aan om ook daadwerkelijk recepten uit dit boek te gaan klaarmaken.

Het eerste recept dat ik geprobeerd heb, was in ieder geval een succes!
>>

Het recept van deze couscous met avocado, tomaat en kip vind je hier

Wat ik het meeste mis sinds ik op kamers ben gaan wonen is de stamppot van mijn moeder. Mijn moeder kan echt heerlijk koken en vooral de winterse gerechten zijn bij mij favoriet. Ik heb wel eens een poging gedaan om haar boerenkool na te maken, maar dit smaakt echt niet zoals mijn moeder dat maakt. Extra redenen dus om dit weekend mijn ouders weer op te zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.