Uitstelgedrag

Tot diep in de nacht bezig omdat je morgen een deadline of toets hebt. Herken je jezelf hierin? Misschien heb jij dan wel net als ik last van uitstelgedrag. Zo zat ik een tijdje geleden weer om middernacht hard te typen om mijn verslag nog af te krijgen. Eerst nog maar een kop koffie om wakker te blijven. Helemaal gestrest en met dichtvallende oogleden lever ik uiteindelijk mijn verslag in.

Uitstellen zorgt voor veel stress
Wat de oorzaak van mijn uitstelgedrag is weet ik niet. Aan het begin van een schoolperiode schrijf ik altijd netjes een planning in mijn agenda. Maar me aan deze planning houden dat blijft lastig.
In eerste instantie heb ik het gevoel dat ik nog zeeën van tijd heb om iets te doen. Door dit gevoel kan ik me nergens op concentreren. Aan het einde van de periode is dan alles opgestapeld waardoor het ineens heel veel is geworden. De stress slaat toe en ik ben weer tot in de vroege uurtjes bezig.

En nu?
Nadat ik tot ‘s avonds laat ben bezig geweest neem ik me altijd voor dat het de laatste keer is dat ik iets uitstel. Ik vind het lastig om mijn uitstelgedrag af te leren omdat ik vaak dingen toch nog net op tijd af heb. Maar het levert me wel veel stress op en ik zou graag van mijn uitstelgedrag af willen. Heb jij misschien voor mij een gouden tip tegen uitstelgedrag? Tot ik de oplossing heb gevonden tegen uitstelgedrag blijf ik waarschijnlijk dingen uitstellen. Ik heb aankomende vrijdag weer een deadline dus ik ga maar alvast koffie in huis halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.