Examenuitslag

Examenreis
Toen mijn examens klaar waren ben ik op examenreis gegaan. Blanes was de eindbestemming. Lekker overdag op het strand liggen en ‘s avonds naar de kroegentocht. Het was een super leuke vakantie… Maar in mijn achterhoofd zat een stemmetje zich steeds af te vragen of ik mijn examens wel gehaald had.

Uitslag
De dag nadat ik terug kwam in Nederland kreeg ik de uitslag van mijn examens. Bij ons op school was het zo geregeld dat als je gebeld werd dat je was gezakt. Een half uur lang wenste ik dat de telefoon niet over ging. Maar na 10 minuten ging de telefoon. Mijn hart zonk in mijn schoenen. Wat balen: ik was gezakt.

Steigers
Met trillende handen nam ik de telefoon op. Aan de andere kant van de lijn klonk een vrolijke mannenstem. Hij zei: ‘’Met Jan van Steigers en Co, jullie willen een steiger bij ons bestellen?’’ Wat een opluchting, het was dus helemaal niet mijn mentor die belde! Nog voordat het half uur voorbij was kon ik op de website van de school kijken wie er allemaal geslaagd waren. En mijn naam stond er gewoon tussen!

Diploma
Bijna iedereen in mijn jaar had zijn diploma gehaald. Maar 1 iemand was gezakt. Dus ik kon met bijna iedereen vieren dat we geslaagd waren. Misschien krijg jij volgende week wel te horen dat je gezakt bent of dat je een herkansing moet maken. Dat is natuurlijk super balen maar misschien haal je het alsnog door je herkansing. Maar ik hoop dat je het gewoon in een keer haalt!

Ben jij al zenuwachtig voor de uitslag van de examens?

Foto vlag: Hans Splinter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.