First person mode en voetbal

Het verschil tussen de eerdere GTA games, zoals San Andreas en Vice City zijn heel anders dan de nieuwe GTA V. Ik vind hem realistischer, je hebt meer opties en bovenal heb je de online mogelijkheid. Als klap op de vuurpijl publiceert Rockstar Games nu ook een first person mode op GTA. Helaas heb je deze op het moment alleen voor de ps4 en ik heb een ps3. Heel jammer, maar ik hoop dat de first person mode ook voor de ps3 uitkomt. In de first person mode kijk je door de ogen van de speler. Je hebt een heel ander zicht en omdat het 3D is, is het nog realistischer dan ooit. Dat vind ik juist fijn, want zo krijg je het gevoel dat je echt in het spel zit.

Ook FIFA heeft zijn games verbeterd. Sinds kort is FIFA 15 ook op de markt verschenen. Het verschil met FIFA 14 merk je in het eerste opzicht misschien niet zo snel, maar het is er zeker wel. Er is namelijk meer gelet op details. Het haar en de armen van de spelers wapperen tijdens het voetballen mee, hierdoor vind ik het spel een stuk realistischer. Ook voetstappen en slides blijven in FIFA 15 nog zichtbaar in het veld, terwijl dit niet zo was bij FIFA 14. De spelers leven in FIFA 15 meer mee. Ze worden boos als ze een kans missen of onderuit gehaald worden. De bal is ook aangepast. Het heeft meer effect gekregen en reageert meer als een bal. Hij dribbelt door en staat niet zomaar stil op het veld. Ik krijg hierdoor meer het gevoel dat ik echt aan het voetballen ben.

Toch vind ik FIFA te eentonig. Als het dan toch om voetbal gaat, doe ik dat liever buiten. Misschien komt dat doordat ik een meisje ben zal je denken, maar ik vind het leuker als ik meerdere dingen in een game kan doen. In GTA kan je missie’s doen, autorijden, mensen neerslaan, dronken worden, je omkleden of zelfs tennis spelen. Het is een werkelijk avontuur en ik leef echt mee in het spel. Bij FIFA speel ik gewoon voetbal. En daar blijft het bij.

Wat is jou favoriete game?

Foto door: Jason Devaun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.