Foto’s maken tijdens examens!?

Je denkt nu: HA, goeie grap. Want het lukt niemand om foto’s te maken in een examenzaal vol met surveillance. Dat was precies mijn gedachte.

De week voor de examens vroeg een net nieuwe bijlesleerling of ik haar af en toe via Whatsapp wilde helpen met moeilijke opgaves. Ze zat namelijk in VWO5 en was volop aan het oefenen voor een ''toets''. Op 20 mei rond 14.00-16.30 (het examen was van 13.30-16.30) had ze een tussenuur en wilde ze dat ik haar met de opdracht zou werken, zoals te lezen is in het Whatsapp gesprek.

Iets na 13.30 ontving ik de eerste foto (zie onderstaande foto). ‘Welk examen is dit?’, vroeg ik. Alle examenopdrachten staan namelijk netjes uitgewerkt op examenblad dus ik vond het vreemd dat ze mijn hulp nodig had. ‘Een hele oude, kan je nu beginnen met uitwerken,’ antwoordde ze. Toen pas zag ik de basket linksboven in de foto. Ze zat in VWO6 en was haar examen aan het maken in de gymzaal. Na een snelle zoekactie op google wanneer het biologie-examen van VWO was werd mijn vermoeden bevestigd: Ze was op dat moment het examen VWO biologie 2015 aan het maken. Ik vertelde haar vriendelijk dat ik haar niet hielp en ze verbrak het contact. Na telefoontjes met LAKS en Cito werd haar examen ongeldig verklaard en kon ze het jaar opnieuw doen.

Whatsappgesprek

Hoe dan?
Wat ik me nog steeds afvraag is hoe ze in de examenzaal foto’s maakte én kon whatsappen. Op de foto zijn namelijk twee duimen te zien, dus hoe is de foto gemaakt. Talloze scenario’s heb ik uitgedacht; zou ze een smartwatch hebben óf een google glass? Ik weet het nog steeds niet.

Heb jij een idee hoe ze dit voor elkaar gekregen heeft? Laat het dan weten J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.