Laat Dory in de zee

Volgende maand gaat eindelijk het vervolg van de film Finding Nemo in première, Finding Dory. Finding Nemo kwam uit in 2003, dus alweer 13 jaar geleden! Ik keek Finding Nemo altijd bij mijn opa en oma, aangezien dat de enige DVD was die ze hadden. Ik kan de film inmiddels wel dromen dus het is hoog tijd voor een vervolg. Hopelijk wordt Finding Dory net zo’n leuke film.

Je eigen Nemo

Finding Nemo heeft een negatief effect gehad op het leven in de zee. Veel fans van de film wilden graag een eigen Nemo in hun aquarium en daarom werden clownvissen uit koraalriffen gevist. Dit heeft geleid tot een fikse daling in de vispopulatie. Op sommige plekken zijn de clownvissen zelfs helemaal verdwenen. Daarnaast raakt het koraal beschadigd door de mensen die aan het vissen zijn, wat ook slecht is voor het overige leven in de zee.

The Saving Nemo Conservation Fund

Het is ontzettend treurig dat dit gebeurt naar aanleiding van zo’n film. Dit was ook helemaal niet de bedoeling van de filmmakers. De boodschap van Finding Nemo was juist dat vissen in de zee horen. Helaas heeft de film het omgekeerde effect gehad. Daarom heeft een groep wetenschappers besloten The Saving Nemo Conservation Fund op te richten. Daar kweken ze clownvissen zodat de fans ze niet uit het koraalrif vissen.

De blauwe tang

Bij het uitkomen van de nieuwe film zijn de zeebiologen bang dat de blauwe tang/Dory aan de beurt is. Dat is slecht nieuws, want de blauwe tangen zijn moeilijk om te kweken. De wetenschappers hopen dat de fans het bij de clownvis houden. Naast dat de blauwe tangen moeilijk te kweken zijn, kunnen ze wel 30 cm lang worden. De kans is dus groot dat zo’n grote vis niet eens in een gemiddeld aquarium past.

Dus laat die vissen lekker in de zee zwemmen en kijk de film een keer extra!

Wil je meer weten over The Saving Nemo Conservation Fund? Het onderstaande filmpje vertelt je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.