Geloof jij in het Vliegende Spaghetti Monster?

Sinds dit jaar is er in Nederland een nieuw kerkgenootschap opgericht voor het vliegende spaghetti monster (VSM). We noemen de aanhangers van dit geloof pastafari’s. De pastafari’s geloven dat het vliegende spaghetti monster de mens heeft gemaakt in een dronken bui. Volgens dit geloof zijn piraten goddelijke wezens en het vergiet is een heilig object. Vrijdag is een religieuze feestdag en de hemel is gevuld met biervulkanen en strippersfabrieken. In plaats van de 10 geboden hebben de pastafari’s de 8 liever-nietjes. Dit klinkt als een sprookje, maar hoe is dit geloof ontstaan?

Het geloof van het vliegende spaghetti monster is ontstaan als tegengeluid op de theorie van Intelligent Design. Deze theorie zegt dat de wereld zo ingewikkeld is, dat het wel gemaakt moet zijn door een geniale ontwerper.

Op Amerikaanse scholen is dit verplichte lesstof. Een natuurkunde student vond dit belachelijk omdat het intelligent design geen wetenschappelijk bewijs heeft. Als je kinderen een theorie leert die niet bewezen is, dan kan je ze van alles leren. Hij schreef een brief met daarin het scheppingsverhaal van het vliegende spaghetti monster. fusili en dnaHij vond dat als intelligent design lesstof is, het vliegende spaghetti monster dat ook moet zijn. Hij onderbouwde het VSM met wetenschappelijk bewijs: Het DNA in ons lichaam lijkt namelijk op Fusili!

Het idee van het VSM vind ik tof, maar ik zie mezelf niet met een vergiet op mijn hoofd rondlopen. Bekende Nederlanders zoals Georgina Verbaan en Arjan Lubach zijn wel pastafari.

Wat vind jij van dit geloof? Zou jij pastafari worden?

Kijk onderstaand filmpje voor meer uitleg over het Vliegende Spaghetti Monster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.