Geluksmomentjes

Drie weken geleden vertrok ik met vrienden naar Nepal om cultuur te snuiven en te genieten van de bergen. Terwijl ik door de bergen van Nepal loop, zie ik een jongetje lachend achter een fietsband aanrennen. Een half uur later, speelt een meisje met een plastic fles. De creativiteit van de kinderen en het plezier dat zij uit deze simpele dingen halen, zetten mij aan het denken. Zij lijken gelukkig met dingen die iemand anders weggooit. Maar waar word ik gelukkig van?

Als ik tijdens mijn wandeling over deze vraag nadenk, kom ik al snel tot een antwoord. Ik heb niet de nieuwste smartphone of kleding nodig om echt gelukkig te zijn. Het is heerlijk om met een tas vol nieuwe spullen thuis te komen, maar dit fijne gevoel is voor mij van korte duur. Ik word veel gelukkiger van dingen die ik doe, van de natuur en de mensen om mij heen. De krekels die tjirpen, de gezelligheid van mijn vrienden en de mooie herinneringen en foto’s als je weer thuis bent. Dat zijn de dingen die mij tijdens de reis, maar ook nu ik weer thuis ben, gelukkig maken.

Geluk is uit veel dingen te halen. Ik haal mijn geluk uit kleine en niet tastbare dingen. Waar word jij nu echt gelukkig van?

Foto: Kind in Nepal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.