Rise like a phoenix

Afgelopen zaterdag zat ik met vriendinnen te kletsen en stond het Eurovisie Songfestival op de achtergrond aan. Conchita Wurst trok meteen de aandacht en werd onderwerp van gesprek. Wat goed dat zij dit onder de aandacht brengt. Dat land na land 12 punten aan de vrouw met de baard gaf, gaf mij het gevoel dat transgenders en homoseksuelen tegenwoordig steeds meer geaccepteerd worden. Maar niets blijkt minder waar…

Het schoolvoorbeeld van anti-homoactiviteiten zijn Rusland en de Oost-Europese landen. Zij werken nu aan anti-homowetten. Ook verschillende staten in Amerika hebben een omstreden homowet aangenomen: winkeliers kunnen vanwege hun geloof homoseksuele klanten weigeren. Daartegenover staan landen als Australië en Nepal waar mensen die niet als vrouw of man willen worden aangemerkt ook niet als man of vrouw geregistreerd hoeven te worden. In hun paspoort hebben zij achter het geslacht ‘neutraal’ of ‘x’ staan. Een uitkomst voor transgenders die nog geen geslachtsveranderende operatie hebben ondergaan.

Europa stemde tijdens het Songfestival massaal op de vrouw met de baard. Toch bestaat er nog verdeeldheid in de wereld als het gaat om homoseksualiteit en transgenderisme. Zij kunnen in tegenstelling tot Conchita’s woorden niet altijd opstijgen als een Feniks. Wat denk jij: Moeten we niet gewoon kunnen zijn wie we zijn, ongeacht of we homoseksueel zijn of ons van het andere geslacht voelen? Gaan de maatregelen hiertegen te ver of zijn ze in sommige landen juist te soepel?

Foto: Phoenix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.