Get a room

Tip 1: Een kamer vinden
Allereerst moet je natuurlijk een kamer vinden. Ikzelf kwam terecht bij mijn kamer via een vriendin. Via via is altijd goed, omdat diegene een goed woordje voor je kan doen. Of word lid van een Facebook-pagina voor kamerverhuur in de stad waar jij wilt wonen. Als dat niet werkt kun je je altijd nog aanmelden voor websites zoals Kamernet.nl. Hiervoor moet je wel maandelijks betalen.

Tip 2: Houd contact met je huisgenoten
Ik heb geluk dat ik leuke huisgenoten heb. We wonen met 10 meiden en het is altijd een gezellige boel! Maak een groepsapp aan als die er nog niet is. Zo kun je elkaar alles vragen, zelfs als je niet iedereen even vaak ziet.

Tip 3: Houd rekening met je huisgenoten
Af en toe geeft er iemand een feestje. Dat is helemaal niet erg, maar ons huis is best gehorig. Daarom is het fijn als je dit vóór het feestje even aan geeft.

Tip 4: Wie betaalt wat
Voor alles wat ik voor het huis koop zoals schoonmaakspullen, vuilniszakken of als we samen eten, bewaar ik de bonnetjes. Deze plaats ik dan op www.wiebetaaltwat.nl waar het hele huis een account op heeft. En dan betalen we het op het einde van de maand uit. Superhandig!

Tip 5: Schrijf belangrijke data op
Hang een bord op in de keuken. Schrijf alle belangrijke data hierop zoals het buitenzetten van oud papier, de vuilniszakken en huisavondjes. Zo kan niemand het vergeten!

Tip 6: Standaard etenswaren
Ik zorg altijd dat ik standaard etenswaren in huis heb zoals brood, beleg, melk en soep. Zo heb je altijd eten in huis als de winkel dicht is, of als je simpelweg geen zin hebt om naar de winkel te gaan.

Tip 7: Houd het schoon
Je wilt niet in een bende wonen, toch? Wij zijn toevallig met een huis vol met nette meiden. Maar het zou ook kunnen dat je in een vies studentenhuis komt te wonen. Als je dit niet fijn vindt (wat ik me voor kan stellen) is het misschien een idee om zelf actie te ondernemen. Maak een schoonmaakrooster en houd in ieder geval je eigen kamer schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.