Slaap lekker!

Op 2 november keek ik naar het programma ‘Heel Nederland slaapt’. Ik vond dit een erg leuk en leerzaam programma. Daarom leek het mij leuk om meer te weten te komen over slapen. En wat je beter niet kunt doen voor het slapengaan!

Telefoon, tablet & tv

‘s Avonds tv kijken of op je telefoon kijken kan zorgen dat je slecht slaapt. Het felle licht verstoort je biologische klok. Door het licht denkt je lichaam dat het dag is in plaats van nacht. Van het slaaphormoon melatonine wordt dan minder aangemaakt. Om goed te kunnen slapen is het daarom beter om 1 tot 2 uur voordat je gaat slapen alle beeldschermen uit te zetten.

Je telefoon op je nachtkastje is ook niet goed vanwege de straling. Tip is om je telefoon uit te zetten. Of in ieder geval de wifi of 4G uit te zetten en je telefoon minstens 1 meter van je bed te leggen.

Waarom moet je voldoende slapen?

Er zijn veel redenen waarom 8 uur goed slapen belangrijk is. Je kunt prikkelbaar en ongeduldig worden, als je dit niet doet. Ook kan je IQ met 1 punt afnemen als je 7 in plaats van 8 uur slaapt. En je concentratie neemt af. Goed slapen is dus erg belangrijk om je toets goed te kunnen maken!

Verder kun je een paar kilo aankomen, als je niet goed slaapt. Doordat je je eten dan niet goed verwerkt.

Genoeg redenen dus om vanavond eens op tijd naar bed te gaan. Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.