Inferno

Toen ik gisteren de bioscoop in wandelde om de film Inferno te zien wist ik eigenlijk nog bijna niks over de film. De film is een verfilming is van het gelijknamige boek van Dan Brown. Datzelfde boek ligt zelfs nog steeds op mijn nachtkastje te wachten tot ik het ein-de-lijk eens opensla. Misschien dat er zelfs al een klein laagje stof bovenop ligt… Om tal van redenen blijft dat boek daar maar liggen. Meestal lees je eerst het boek en kijk je daarna pas de film. Gisteren besloot ik om dit om te draaien. Omdat het kan.

De naam inferno komt van De goddelijke komedie, een driedelig gedicht van Dante Alighieri. Dante was een Italiaans dichter en schrijver. De goddelijke komedie, geschreven in de 14e eeuw, is zijn bekendste werk. De goddelijke komedie is een gedicht over de reis door het hiernamaals. Het eerste deel heet Inferno (inferno betekent hel in het Italiaans).

In de film heeft de hoofdrolspeler last van visioenen én van geheugenverlies. In die visioenen ziet hij vuur, verschroeide aarde, lichamen, lijken en ledematen. Hij heeft visioenen over de hel. Al snel ontdekt hij een klein object in zijn zak. Dit object projecteert de Kaart van de Hel, van Sandro Botticelli uit de 15e eeuw. Dit blijken aanwijzingen te zijn. In de film komt de hoofdrolspeler meer aanwijzingen tegen die hem kunnen helpen bij het behalen van zijn doel. Een miljardair met omstreden ideeën wil namelijk een virus de wereld in brengen waar veel mensen aan zullen sterven. Zijn argument: er zijn te veel mensen op aarde en om de mensheid te redden van uitsterven hebben we dit virus nodig. Hij heeft het virus inferno genoemd. Bij de uitbraak van dat virus zou er letterlijk een hel op aarde ontstaan. De hoofdrolspeler wil dit natuurlijk tegenhouden en dit kan alleen door het vinden van aanwijzingen. Zou dit hem lukken?!

Inferno was een ongelooflijk spannende film vol mysterie. Ik heb de hele film letterlijk op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik ben blij dat ik toch ben gegaan, ook al was dit niet helemaal de goede volgorde. Sterker nog: ik ben nu nog enthousiaster om het boek écht te gaan lezen. Het wordt tijd om dat laagje stof eraf te vegen!

Benieuwd naar de trailer? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.