Gooi je computer uit het raam!

Een andere wereld in duiken
Van kleins af aan is gamen al een hobby van mij. Ik kreeg eerst een computer en later een game boy. Wat ik zo vet aan gamen vind, is dat ik een paar uur in een andere wereld kan duiken. Ik zat soms uren achter elkaar Pokémon te spelen en voor ik het wist moest ik al naar bed. Het leek wel alsof ik in al die uren niet eens meer in mijn eigen wereld was geweest.

3D

Behalve games zijn ook films en 3D-films werelden om in te verdwijnen. Even te ontsnappen aan de realiteit. De eerste 3D film die ik in mijn leven heb gezien is Avatar. Mijn vader en ik besloten naar Eindhoven te gaan om Avatar in 3D te zien. Ik geloofde mijn ogen niet toen de film begon. Het eerste wat mij opviel was dat het echt leek alsof de film buiten het scherm trad. Wat een ervaring, dit had ik echt niet verwacht.

Een paar jaar later werden de ook games meer realistischer. De Nintendo3DS kwam uit en je kon je spelletjes in 3D spelen. Super vet, ik kon Pokémon spelen maar het was zó veel echter! Ik had toen wel al gehoord van virtual reality brillen maar voor mij was dat allemaal maar een fantasie voor later. Net zoals ze 20 jaar geleden nog dachten dat telefoons helemaal niet populair zouden worden, zo dacht ik ook over virtual reality. Het leek echt iets wat pas over 50 jaar mogelijk zou zijn.

Virtual reality gaming

Het gaat allemaal toch wat sneller. Er komen dit jaar heel veel verschillende games uit die ook in virtual reality te spelen zijn. Games zoals Job Simulator, een spel waar je op kantoor bent en je kan doen wat je wilt. Je kan je computer door het raam gooien maar je kan ook echt serieus bezig zijn met je werk (het eerste lijkt mij toch iets leuker). Of het spel Eagle Flight waar je een adelaar bent en je over Parijs kunt vliegen.

Wordt dit echt realiteit?

Ik weet dat dit allemaal binnen een paar maanden realiteit wordt maar ik kan me er zo moeilijk iets bij voorstellen. Vlieg ik over een halfjaar wel over Parijs alsof ik een adelaar ben? Of ben ik mijn computer uit het raam aan het gooien? Het is zo moeilijk te snappen nog allemaal dus ik denk dat we nog even geduld moeten hebben. Wat vind jij? Kan jij je er al wel in verplaatsen of heb je het al een keer uitgeprobeerd?

Foto: Jennifer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.