Hangry

Irritaties

Misschien komt het je wel bekend voor: je wil graag eten, maar de pauze begint pas over een uur. Je maag maakt allerlei geluidjes, je bent gevoelig en snel geïrriteerd. Het kan zelfs zo erg zijn dat je tegen mensen aan het uitvallen bent. Maar is dit gedrag normaal? Ja hoor, ik dacht altijd dat ik de enige chagrijnige persoon was als ik honger heb. Maar blijkbaar is dat niet zo en hebben heel veel mensen hier last van. Ik las een artikel in een krant en daarin legden ze uit hoe dit gedrag heet en wat het met je doet.

Uitbrander

Hangry bestaat uit twee woorden, angry en hungry. Dat wil dus zeggen dat je maag verlangt naar eten en allerlei rare geluidjes maakt. En dat je chagrijnig bent omdat je niet kan of mag eten. Ik ben best vaak hangry, vooral als ik een hele dag moet werken bij mijn bijbaantje. Ik ben dan veel aan het lopen en opruimen en heb kort pauze. Ik was een keer zo hangry, dat ik tegen een collega ben uitgevallen. We moesten elkaar aflossen met de pauzes. Zij ging eerst eten en half uurtje later mocht ik met pauze. Maar ze kwam maar niet terug van haar pauze, zelfs geen telefoontje. Ik belde haar op om te zeggen dat ik het wel erg lang vond duren en het niet collegiaal vond. Ik heb opgehangen en ben pauze gaan houden. Ik vond dat ik dat wel had verdiend, ik had al zo lang gewacht!

Excuses

Ik voelde mij natuurlijk wel een beetje schuldig. Want ik kwam er achter dat het niet eens haar schuld was. Toen ik weer helemaal gelukkig was en vol zat van het eten, ben ik naar haar toe gegaan. Ik wilde even mijn excuses aanbieden. Achteraf konden we er gelukkig beiden hard om lachen. Ze herkende het gevoel maar al te goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.