Verslaafd aan sociale media?

Nee, dus. Want op zo’n moment denk ik terug aan vakanties waar ik geen mobiel netwerk had. Je was dan afhankelijk van “Free WiFi Hotspots”. Boven op een berg, bij een mooi kasteel, met een geweldig uitzicht zie je opeens een gratis wifi-hotspot. En daar sta je dan, samen met 20 anderen om je heen die proberen om op dat wifi-netwerk te komen. Minimaal een half uur was ik bezig om nieuwe Instagramfoto’s van mijn vrienden te laden of om een appje te ontvangen van mijn beste vriendin.

Waarom gebeurt dit toch? Als je in zo’n mooi vakantieland bent hoor je toch te genieten van alles om je heen? En niet bezig te zijn met wat er thuis gebeurt? Toch lijd ik blijkbaar ook aan FOMO (Fear Of Missing Out), wat ook wel betekent dat je bang bent om dingen te missen.

Het is goed om je hier bewust van te zijn, want dan kun je er ook iets aan doen. Ik ga er nu vast mee beginnen! Ik laat mijn telefoon eens de hele dag thuis. Ik ben benieuwd hoe dat voelt en of ik echt wat gemist heb… Dus: to be continued!

Hoe zorgt jouw telefoon ervoor dat jij er verslaafd aan raakt? NOS op 3 laat het je zien in ­Telefoonverslaving.

Doe jij ook met mij mee en laat jij je telefoon ook een dag thuis?
– Haha, nee echt niet! Ik hou mijn telefoon mooi bij me!
– Ja, dat lijkt me wel wat. Tijd dat ik wat doe aan mijn FOMO.
– Uhm… dat wil ik wel proberen maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.