Het eind is in zicht

3 Weken knallen

Deze week zijn de eindexamens voor het vmbo, de havo en het vwo weer begonnen. Dit is het moment om te presteren. Het is een paar jaar geleden dat ik eindexamens deed, maar ik kan mij die drie weken nog heel goed herinneren. Want wat was ik zenuwachtig en wat duurde die drie weken lang!

Nieuwe examenregels
In het jaar dat ik mijn eindexamens moest doen, werd er een nieuwe regel ingesteld. Iedereen moest gemiddeld een 5.5 voor zijn eindexamens halen. Ook mocht je maar 1 onvoldoende halen op de vakken Nederlands, Engels en Wiskunde.
Omdat Nederlands en Engels niet mijn beste vakken waren, vond ik het erg spannend. Ik begon mijn eindexamens met het vak Nederlands (volgens mij is dat elk jaar zo) en eindigde de eindexamens met het vak Management en Organisatie (M&O).

Verlossing

In juni was het zo ver, het verlossende telefoontje. Was ik geslaagd of was ik gezakt? Ik was die dag erg zenuwachtig want het kon alle kanten op. Gelukkig kwam alles goed. Het verlossende telefoontje gaf goed nieuws! Ik was geslaagd!

Tips

Eindexamens (sowieso toetsen) vond ik erg spannend. Om minder zenuwachtig te zijn, had ik thuis en in de les al veel teksten geoefend. Door steeds te oefenen snapte ik de vragen van de teksten beter. Wat ook hielp, was dat ik goed probeerde te eten en drinken voor de eindexamens en tijdens de eindexamens. Ook zorgde ik ervoor dat ik niet te lang ging leren en ging vroeg slapen zodat ik de volgende dag uitgerust was. Nu zijn sommigen van jullie aan de beurt. Voor de jongeren die deze drie weken eindexamens maken, blijf rustig en lees de vragen goed. En heel veel succes de komende weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.