Harry Potter and the cursed child

Als kind was ik die-hard Harry Potter fan. Alle boeken gelezen en films gekeken. Ik sliep zelfs onder een Harry Potter dekbed en mijn boterhammetjes gingen in mijn Harry Potter broodtrommel mee naar school. Gelukkig is die gekte in de loop van de jaren wat minder geworden, maar ik blijf de toverwereld geweldig vinden. Ik kon het gister dan ook niet laten om het nieuwste Engelse Harry Potter boek te kopen.

Harry Potter is inmiddels 37, werkt op het ministerie en heeft 3 kinderen met Ginny. Zijn middelste zoon, Albus (ja genoemd naar Albus Perkamentus) gaat naar Zweinstein. Wat kan ik genieten van de avonturen van de zoon van Harry. Albus is een eigenaardig jongetje met de wilskracht van zijn vader.

Spoiler-alert
Albus is niet zo blij met de reputatie van z’n vader. Sterker nog, hij vindt dat er te veel mensen zijn gestorven voor zijn vader. Dan hoort hij van een tijdverdrijver, waarmee je terug in de tijd kan gaan. Hij besluit samen met zijn beste vriend, de zoon van Malfidus, iemand terug te gaan halen. En het gerucht gaat dat deze zoon van Malfidus eigenlijk de zoon van Voldemort is. In het laatste hoofdstuk dat ik gelezen heb sprongen ze samen van de Zweinstein expres.

Nederlandse Dreuzels moeten helaas nog even wachten. Het boek ligt in het Nederlands pas in november in de winkel. Als je niet kunt wachten kan je natuurlijk proberen om het boek in het Engels te lezen, of naar de toneelvoorstelling in Londen te gaan.

Dit is niet het enige nieuwe verhaal in de toverwereld. In november komt de nieuwe film uit. Fantastic Beast and where to find them. Kijk eens naar de trailer hieronder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.