Heerlijke chocola

We kwamen aan bij het huis van de tante van Marie, die de bonboncursus zou gaan geven. De tafel al vol met chocolade repen, vullingen, nootjes, toffees en marsepein ook stond er kokos en amandel om de bonbons te versieren. Het leek wel een groot lui lekker land. Op een heel groot blad stonden onze namen in chocola geschreven met een chocolade hartje erboven dat we met z’n alle mochten opeten. Het was heerlijk. Na een kop thee te hebben gedronken en gezellig bij hebben gepraat gingen we beginnen. We gingen met z’n allen om de tafel staan waar de tante van Marie stond. Ze vertelde wat over chocola, namelijk dat het voor grootste deel bestaat uit cacao en cacaoboter. Dat wordt gemaakt van cacaobonen die rond de evenaar groeien. We mochten toen verschillende soorten melk en pure chocola proeven. Ik vond de melk chocola van de Euroshopper het lekkerst omdat die lekker zoet was en toch nog naar chocola smaakte. Een beetje als de Smarties die ik vroeger at. De pure chocola stond op volgorde van zoet naar bitter. Eerst was het heel lekker maar aan t einde vond ik de chocola een beetje te bitter.

Daarna gingen we beginnen met onze eigen bonbons maken. We begonnen met de vulling voor de bonbons maken. Die bestond uit slagroom met een klein beetje roomboter en gesmolten witte chocola. Natuurlijk mochten we die ook proeven. Het was verrukkelijk. Daarna deden we de vulling op kleine ronde plaatjes pure chocola en daarna zette we ze in de koelkast. We hadden toen nog marsepein en de toffees die we in elke vorm konden kneden die we maar wilde. Ik maakte eerst om te oefenen een paar rondjes. Daarna heb ik een klein huisje, wat een boerderij moest voorstellen, gemaakt en een hondje een schaapje en een gans voor erbij. Er waren nootjes en chocola die we in de marsepein en toffees konden doen. Toen we daarmee klaar waren, waren ook de plaatjes met vulling klaar.

De plaatjes met vulling werden uit de koelkast gehaald en we kregen allemaal ons plankje met eigen de chocolade plaatjes met vulling. We hoefde ze alleen nog maar door de chocola te halen. Terwijl de bakken met pure en melk chocola op tafel gezet werden proefde ik snel het plaatje met de vulling zonder het extra laagje chocola en ze waren heerlijk. Daarna dompelde we de plaatjes en andere vormpjes onder in de chocola. Volgens mij zat er aan het einde meer chocola op m’n handen dan op de bonbonnetjes. De meeste bonbons werden erg leuk en sommige werden erg grappig zoals mijn hond waarvan het door de chocola leek of hij geen poten meer had. Snel deden we er nog wat versiering op en ze waren klaar.

Later die avond toen ik thuis was en het bakje waar mijn bonbonnetjes in zaten open maakte zat ik al te water tanden. Ik kon niet wachten om ze te proeven. Chocola is zooo lekker.

Foto: gemaakt door de moeder van Mari (zelf bewerkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.