Help! Hoe overleef ik mijn huiswerk?

Of je nu op de middelbare school zit of al een studie volgt, het is belangrijk om je focus te krijgen en super mooie cijfers te halen! (want geef nou toe, wie wilt dat nou niet 😉 Om die mooie cijfers te halen heb je echt niet zoveel tijd nodig dat je hele leven in het teken van school moet staan. Als je je tijd een beetje goed indeelt, heb je genoeg tijd over om dingen te doen met vrienden of andere leuke activiteiten!

Doei afleiding!

Het is belangrijkste is, dat je je tijdens je huiswerk niet laat afleiden. Als je afgeleid bent neem je niet alleen maar de stof die je leert minder goed in je op. Je maakt daardoor ook sneller fouten! En het duurt ook veel langer voordat je klaar bent met je huiswerk.. Dus zet die tv uit, leg je telefoon weg, zet je internet uit en zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt door andere om je heen.

Plan, plan, plan
Voordat je begint met studeren is het handig om een planning te maken. Dan weet je precies wat je moet doen en kom je niet de avond voor een toets voor een verrassing te staan.. Als goed plant, heb je een overzicht en kun je makkelijk zien wat je moet maken en wanneer iets af moet zijn.

Wat ook handig is, is om een schema voor jezelf te maken. Met hokjes, voor iedere dag een. Iedere keer wanneer je een opdracht krijgt, schrijf je het meteen in je schema op welke dag je de opdracht gaat maken. Moet je een toets leren? Verdeel dan de paragrafen of hoofdstukken over verschillende dagen en bewaar de laatste dag om alle stof te herhalen.

Als je klaar bent met een taak, is het tijd voor het leukste. Het doorstrepen van de taak. Je bent er eindelijk klaar mee, woehoe!

Stel niet uit
Pfff, wat is het soms moeilijk om aan je huiswerk te beginnen.. Je stelt het uit, je stelt het nog iets langer uit en het enige dat je kan doen is denken aan het feit dat je nog aan je huiswerk moet beginnen. Lastig! Terwijl, als je op tijd begint, hoef je het niet uit te stellen en heb je alles optijd af! Pak als je thuis komt van school, een glas drinken, neem een gezonde snack mee naar boven en begin gelijk aan je huiswerk. Dan heb je ‘s avonds nog alle tijd om iets leuks te doen.

Beloon jezelf!
Huiswerk wordt ineens een stuk interessanter als je een beloning krijgt voor wat je gedaan hebt. Een mooi cijfer is dan natuurlijk het belangrijkste. Maar kleine beloningen kunnen ook zijn, een stukje chocola, een afspraak met een vriend omdat je nu tijd voor hem hebt, of een nieuw shirt.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.