Help, schoonfamilie?!

Hoort erbij

Regelmatig ben ik een heel weekend bij mijn schoonouders op bezoek. In het begin dacht ik ‘help! Een heel weekend?’, maar nu vind ik het supergezellig. Net als ik denk jij waarschijnlijk niet meteen aan schoonfamilie wanneer je een leuk meisje of een leuke jongen ontmoet. Toch hoort het er wel bij.

Relax!

Als jij de kriebels krijgt bij alleen al het horen van het woord schoonfamilie, relax! Wees vooral gewoon lekker jezelf. Natuurlijk zet je je beste beentje voor bij de ontmoeting, maar ontspan daarna ook een beetje. Zo ziet je schoonfamilie hoe je echt bent en heb je eerder de kans om een band op te bouwen. Dat heb ik zelf ook gemerkt. Toen ik eenmaal ontspande en gezellig meepraatte op verjaardagen, voelde het meteen minder ongemakkelijk. Uiteindelijk valt je schoonfamilie meestal best mee.

Spannend

Inmiddels kom ik al een tijdje bij mijn schoonouders over de vloer, dus we zijn voorbij het ongemakkelijke stadium dat je elkaar nog niet zo goed kent. Ik vind het soms nog wel spannend wanneer de hele familie langskomt, bijvoorbeeld wanneer er een verjaardagsfeest wordt gegeven. Toch is het uiteindelijk altijd heel gezellig, dan heb ik me druk gemaakt om niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.