Het leven van een arme student

Een avond met mijn vrienden
Mijn vrienden staan regelmatig voor de deur om me mee de stad in te nemen of naar de bios te gaan. Maar vaak twijfel ik dan omdat ik op zo’n avond al snel veel geld uitgeef. Dus heb ik een handig trucje bedacht en ook al uitgevoerd, het werkt uitstekend! Ik nodig mijn vrienden bij mij thuis uit. Ik koop een paar zakken chips, regel leuke muziek, haal het spel 30 seconds tevoorschijn en eventueel nog een leuke film. Ook vraag ik ze of ze zelf wat te drinken mee willen nemen, dat scheelt weer. Een gouden tip voor de 18+’ers: eindig de avond met een bierpong competitie. Succes gegarandeerd!

Bezoekje aan de Intratuin
De Intratuin is nu helemaal in kerstsferen en dat vind ik echt ge-wel-dig! Ik ga er dan ook elk jaar heen. Ik kan me er een hele middag of avond vermaken zonder ook maar iets te kopen. Ik ga meestal met mijn moeder, dit is een soort traditie geworden. Maar je kunt natuurlijk ook je vrienden optrommelen. Met een studenten-ov kun je er gratis naar toe reizen, of als je in de buurt woont, gewoon op de fiets!

Spelletjesdag
Op het moment is er veel regen, wind en kou buiten. Dus het liefst blijf ik lekker binnen. Maar wat moet ik dan doen? Ik ben een echte spelletjesgek. Ik trommel dan ook vaak al mijn huisgenoten op. Met een kaartspel kan ik mezelf al heel lang vermaken. Denk aan pesten, 31’en, poker of zoek op Google als je eens toe bent aan iets nieuws. Ik vind boerenbridge echt een aanrader! Ook met bordspellen als Monopoly, Risk, Cluedo of Stratego vermaak ik me hele dagen. Heb je nog geen van deze spellen? Ze zijn best prijzig, maar pakjesavond en kerst komen eraan toch?!

Als je nu nog steeds niet weet wat je moet doen zonder budget, weet ik het ook niet meer. Maar heb jij nog meer leuke andere ideeën? Zet ze dan in de reactie hieronder! Ik ga in ieder geval weer mijn huisgenoten bij elkaar roepen om een spelletjesavond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.