Hoe bereik je de top?

Vaak hoor je dat mensen geen ‘talent’ hebben en daarom niet opvallen of gevraagd worden voor een regionale selectie. Dit was bij mij ook het geval. Toen ik 11 jaar was zei mijn volleybaltrainer dat ik er toch niet zou komen en niet goed genoeg was. Veel trainen had geen zin. Maar ik vond volleybal zo leuk dat ik er heel graag goed in wilde zijn. Ik ben mee gaan trainen met een hoger team, 3 keer in de week. Door die extra uren leerde ik veel.

Op een dag stond er een man te kijken naar onze training en niemand wist wie hij was. Toen de training was afgelopen kwam hij naar mij toe en hij vroeg of ik op de selectiedag wilde komen. Op deze dag ga je met 100 andere meiden proberen om bij de regionale selectie te komen. Wauw, ik wist niet wat me gebeurde! Hij gaf aan dat ik er natuurlijk over na mocht denken, dus ik kreeg zijn kaartje mee en ik fietste met een big smile naar huis. Tuurlijk heb ik besloten om die kans te pakken.

Nu, 10 jaar later, volleybal ik in de Eredivisie. Ik speel nu al 6 jaar bij deze club in Gennep en dit is mijn 3de jaar in de Eredivisie. Ik train 4 keer in de week en heb ieder weekend wedstrijden. Soms is het lastig te combineren met school, vriendinnen en leuke evenementen maar ik weet waar ik het voor doe.

Door mijn doorzettingsvermogen ben ik meer gaan trainen en was er voor mij dus tóch die kans! Wil jij ook hogerop in je sport, maar heb je geen ‘talent’? Kijk verder dan je talent en train hard. Pak je kansen en ga ervoor! Mocht je tips willen of vragen hebben, laat dan een reactie achter hieronder!

Wil je weten hoe promoveren naar de eredivisie eruitziet? Kijk hoe wij kampioen werden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.