Hoe kom je in contact met andere LHBT’ers?

Internet

Internet, misschien denk je dat is toch niet veilig. Internet is natuurlijk niet altijd veilig maar het is ook niet gevaarlijk, zeker als je op de goede site zit. Het voordeel van deze websites zijn dat je hier grotendeels anoniem kan zijn en dat je alleen mensen tegenkomt die ook LHBT zijn. Het kan zelfs voorkomen dat je via internet iemand ontmoet die je eigenlijk al kende van school of van viavia.

Jong&out

Zelf heb ik ook een lange tijd op jong&out gezeten, ongeveer vanaf mijn 13de. Ik vond dit een leuke site waar ik niet alleen veel gay mensen heb leren kennen. Het is namelijk ook een site waar onderling problemen besproken konden worden over dit onderwerp. Wat de site ook goed maakt is de leeftijdscontrole, hierdoor weet je zeker dat iedereen onder de 19 jaar is. Iets dat ik zelf heel prettig vond is dat je jong&out profiel alleen te zien is voor mensen die zelf lid zijn, niemand anders kan jou vinden. Ook vind ik het heel goed dat Jong&out eens per maand een meeting organiseert waar je gratis heen kunt gaan.

Expreszo

Expreszo is niet alleen een site waar zowel nieuws voor en over gays opstaat, maar ook een forum aanwezig is en een mogelijkheid voor dating. Voor het daten heb je een account nodig, dit is binnen 2 minuten geregeld. Na het aanmelden kan je een soort van advertentie plaatsen met informatie over wie je bent en wat je zoekt. Dit noemen ze een “zooitje”. Elk lid van Expreszo kan daarop reageren door een berichtje te sturen naar jouw account. Op deze manier heb ik zelf ook een aantal leuke mensen leren kennen.

Gaycafe's & feesten

Een gaycafé is natuurlijk het ontmoetingspunt voor LHBT'ers. Iedereen heeft er wel eens van gehoord en bijna elke grote stad kent een gaycafé. Het is natuurlijk een leuke mogelijkheid om mensen in real life te leren kennen.

Andere plaatsen

Er zijn natuurlijk nog veel meer plaatsen waar gays rond lopen. In grote steden zijn er bijvoorbeeld sportverenigingen waar alleen maar LHBT'ers komen. Ook worden er jaarlijks door het COC zomer kampen georganiseerd voor jongeren. Mijn advies is niet zoeken maar gewoon op de juiste plaatsen zijn.

Weten jullie nog plaatsen waar je andere lesbisch, homo's, bi's of transgenders tegen komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.