Mindful leven

Misschien moet je helemaal bijkomen van alle examenstress of moet je nog een paar weken hard zwoegen voordat het schooljaar is afgelopen. Het kan ook zijn dat je gewoon niet zo lekker in je vel zit. Hiervoor kan mindfulness leven een hele simpele en goede oplossing voor zijn.

Als ik denk aan mindfulness leven, denk ik vaak meteen aan zweverige en hippe-achtige dingen. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Iedereen kan bewust leven! Mindfulness is een techniek om stress te verminderen, waarbij je aandachtig waarneemt. Op welke manieren kan je dus op deze manier leven?

Mediteren

Mediteren is een manier om even tot rust te komen. Het fijne van mediteren, is dat je het op elk moment van de dag en overal waar je bent kunt doen. Door mediteren kom je tot rust en word je ontspannen. Ga rechtop zitten, liggen of in een kleermakerszit zitten. Tijdens het mediteren richt je je op je ademhaling en word je je hier bewust van. Tot slot maak je je hoofd leef en denk je aan helemaal niets. Wist je dat als je elke dag al vijf minuten mediteert, het al een enorm effect heeft?

Wees je bewust

Wees je bewust van jezelf. Leef in het heden en wordt bewust van wat je eet, je zegt en de wereld om je heen. Gooi jezelf niet dood met allerlei verschillende taken, maar concentreer je op wat nodig is. Ook kun je voor jezelf routines maken, zodat je weet waar je aan toe bent. Tip: probeer yoga!

Aardig en dankbaar

Wees lief voor jezelf en de wereld om je heen. Probeer elke dag bijvoorbeeld te bedenken wat je leuk vind aan jezelf en doe eens iets goeds voor de mensen/natuur om je heen. Dit kan al iets kleins zijn, zoals iemand een complimentje geven of opstaan voor mensen in de trein, zodat zij kunnen zitten. Je zult zien dat je je veel beter voelt als je weet dat je iets goeds heb gedaan.

Blijf positief

Lach en geniet! Zelf vind ik dit erg belangrijk. Probeer met de dag te leven en alles zo positief mogelijk te bekijken. Ook al is je leven niet altijd even leuk, jij bepaalt zelf toch echt of je gelukkig bent of niet. Dit probeer ik zelf ook te doen en ik merk dat het echt werkt. Als een dag minder leuk is of ik slecht nieuws krijg, probeer ik eruit te halen wat voor goeds het me heeft opgeleverd en wat ik er van heb geleerd. Ik haal dan het goede eruit!

Wat vind jij van mindfulness leven? Laat het achter in de reacties!

Sarah

Foto: Take Back Your Health Conference

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.