Hoe wijs ben jij?

Mediawijsheid vind ik maar een gek woord. Maar als je mediawijs bent dan kun je goed omgaan met verschillende media, bijvoorbeeld internet, televisie en je telefoon. Je zou denken dat iedereen daar goed mee overweg kan, toch? Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws en je bent altijd in contact met je vrienden via Facebook en Whatsapp bijvoorbeeld.

Moet er echt een hele week besteed worden aan hoe je daar mee omgaat? Ja! Ik vind van wel. Er gebeuren namelijk ook negatieve dingen. Misschien ben jij of een vriend(in) wel eens online gepest. Of heb je te maken gehad met iemand die zich voordeed als iemand anders. Het is dus belangrijk om je af te vragen of alles wat op internet staat of op tv komt wel klopt. Geloof niet zomaar alles wat je leest en ziet!

Een schooljuf liet met een simpel voorbeeld zien hoe krachtig de sociale media zijn. En dat je daar slim mee om moet gaan! Ze plaatste een foto op Facebook met de oproep haar foto te liken. In 5 dagen kreeg ze al meer dan 750.000 likes vanuit de hele wereld; van Amerika tot Afghanistan tot Finland. Zo legde ze haar leerlingen uit dat als je iets op internet zet, de hele wereld het misschien wel ziet. Alles wat jij op internet zet, kan dus overal terecht komen!

Wil je ook weten hoe mediawijs jij bent? Test het in deze demo van Mediamasters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.