Ik ben een meisje en ik zit op voetbal

Het teamgevoel
Na de wedstrijd staan we met alle dames onder de douche even na te praten over de wedstrijd. Maar al snel gaan de onderwerpen over op de avond van gisteren of wie er allemaal gezellig wat gaat drinken in de kantine. Het leuke is dat het niet alleen draait om voetbal maar ook om het teamgevoel. Ik heb er een hele nieuwe vriendengroep bij. Met een dorpsfeest blijkt maar weer dat we niet alleen kunnen voetballen, maar dat we ook goed kunnen feesten met z’n allen.

Damesvoetbal is ook keihard trainen
Denk jij dat damesvoetbal alleen voor mietjes is? Dan heb je het mis! Natuurlijk is er veel gezelligheid en meidenpraat, maar er moet ook serieus getraind worden om in de wedstrijd te kunnen knallen. Het betekent niet dat een meiden- of damesteam alleen maar gezelligheid kent. Mijn team traint dinsdag- en donderdagavond ongeveer anderhalf uur. Het is de bedoeling dat we hier serieus aan meedoen en er ook beter van worden. Ik vind het zelf ook fijn om het veld af te komen met het gevoel dat ik echt iets gedaan heb. Vorige week was het zelfs zo dat ik de dag erna nauwelijks mijn bed uit kon komen door de spierpijn. Ik liep er de hele dag bij als een oude oma, máár dat betekende wel dat ik goed mijn best had gedaan.

Het hoeft dus helemaal niet raar te zijn om te voetballen als meisje! Als je ook graag wilt voetballen, kun je eens kijken of er bij jou in het dorp of de stad dames- of meidenteams zijn. Die heb je tegenwoordig op heel veel plekken! Zo niet, kun je er ook nog voor kiezen om bij de jongens te gaan voetballen. Twijfel je nog? Train gewoon eens een keertje mee! Dit is bij de meeste clubs geen probleem en dan weet jij meteen of je het wat vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.