Ik hou (niet) van jou

Zwelgen in die gevoelens van verliefdheid, hoe heerlijk is dat! Jezelf vullen met gedachtes over hem, zijn onzichtbare stalker op social media worden en je dromen vullen met hem in de hoofdrol. Niet elke dag, maar toch… dan denk ik de volgende dag wel dubbel zo veel aan hem. Die dromen maken dat mijn gevoelens voor hem groeien, maar het maakt ook dat de twijfel toeslaat.

Want wat als het misgaat en ik achterblijf met een gebroken hart? Zodra je dit een keer hebt meegemaakt, pas je wel op je tellen. Je wilt niet als een zombie door je huis lopen, de helft van de wereldbevolking dood wensen en enorme bakken ijs en repen chocola achterover drukken. En dus wil je weten of je kans hebt om weer in die situatie te belanden. Maar dat kun je niet weten.

Of je er wel of niet voor gaat besluit je met je gevoel en niet met je verstand. En dat maakt de uitkomst onzeker. Want is hij dat risico waard? Nooit zal iemand daar het goede antwoord op kunnen geven. Niemand kan in de toekomst kijken en vertellen of hij de ware is of niet. Maar hoe kun je ooit je sprookjeseinde krijgen als je het niet eens de kans geeft?

Laat je hart spreken! Geef hem een kans, het zou zo zonde zijn als jij je prins laat lopen alleen omdat je het paard nog niet gezien hebt. Soms hebben ze gewoon wat tijd nodig om zichzelf op dat paard te hijsen. Beter gezegd: leer hem kennen voordat je hem afwijst.

Ik heb besloten hem een kans te geven en mezelf vol in die verliefdheid te gooien. Soms zou ik echter liever op willen geven. Omdat ik hem bijna niet zie en spreek of omdat hij niet doet wat ik wil dat hij doet. Dan plak ik hem het liefst achter het behang en wil ik door met mijn leven zoals het was voor hem.

Maar ik weet dat ik daar heel snel spijt van zou krijgen. Ik laat mezelf lekker verliefd zijn. Zijn mini-stalker zijn op Facebook en WhatsApp, enorm hyperactief worden als ik weet dat ik hem ga zien en mij enorm willen uitsloven als hij in mijn buurt is. En elke keer als ik hem zie, of dat nu op een foto is of in het echt, weet ik het weer zeker: vandaag ben ik verliefd en morgen dan zie ik het wel weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.