Ik stond er bij en keek er naar

Iedereen maakt het in zijn of haar omgeving een keer mee. Op school, op het werk, maar ook in verzorgingshuizen wordt er gepest. Zaterdag 19 april staat weer in het teken van Dag tegen pesten. Het is nog steeds van belang om een dag te houden waarin aandacht wordt besteed aan de gevolgen van pesten. Ook ik kan (helaas) vanuit eigen ervaring meepraten over dit moeilijke onderwerp.

Terug in de tijd. In de aula zie ik een meisje uit mijn klas. Een meisje met roodoranje haar, een bril en een beugel. Een groepje meiden staat om haar heen. Ze lachen haar uit en zeggen gemene dingen tegen haar. Haar tas wordt omgegooid en ze lopen lachend weg. Het meisje laat haar hoofd hangen en raapt haar spullen weer bij elkaar. Weer een pesterij. Als ik nu terugkijk, vraag ik me af waarom niemand iets deed. Zoals het bekende kinderliedje luidt: ik stond er bij en keek er naar. Is er dan niemand die het lef heeft om er iets van te zeggen? Waarschijnlijk waren we allemaal bang dat wij de volgende in de rij zouden zijn.

We lijken allemaal onze ogen te sluiten voor pesten om ons heen. Is er dan niets dat wij kunnen doen? Ik denk dat het belangrijk is om aandacht te vragen voor pesten en samen na te denken over hoe we het pesten kunnen stoppen. Heb jij een idee om pesten tegen te gaan? Maak dan nu samen met jouw klas een foto van hoe jullie het pesten zouden stoppen. Doe mee aan de fotowedstrijd en stuur de foto op naar jongin@kuseema.nl. Word jullie foto gekozen als het meest origineel, vernieuwend of ontroerend? Dan winnen jullie 500 euro voor een uitje met de klas!

Foto: Stop pesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.