Bliep: oppassen geblazen?

Uitgaan van het positieve in de mens is goed, maar soms moet ik mezelf wel weer even wakker schudden. Eerlijk is eerlijk: niet iedereen heeft het beste met je voor. Een voelspriet voor gevaar zou een mooie oplossing zijn. Of in een tijd waar de techniek zich snel ontwikkelt: een app die mensen kan scannen.

Bliep bliep… even wachten en er verschijnt een hele lijst aan eigenschappen op mijn telefoon. De man die mij een horloge wil verkopen, heeft een indrukwekkende lijst. Sociaal, vriendelijk en humoristisch staan bovenaan. Leuk, maar mijn aandacht wordt getrokken naar het rode uitroepteken. Oplichter! Met zijn vriendelijke glimlach en zijn leuke praatjes had hij mij bijna overgehaald om een veel te duur horloge te kopen. Misschien heeft hij mij op voorhand ook gescand en zag hij eigenschappen die aangeven dat ik gevoelig ben voor verkooppraatjes.

Wat zou er eigenlijk uitkomen als ik mijzelf scan? Een lijst met eigenschappen waar ik trots op ben, maar ook eigenschappen die ik liever niet zou hebben. Misschien zit er wel een eigenschap met een rood uitroepteken tussen. Ongetwijfeld kom ik dan meer over mezelf te weten en kan ik er misschien wel voor zorgen dat de rode uitroeptekens op mijn lijst verdwijnen. Stel je voor dat jij jezelf zou kunnen scannen, welke karaktereigenschappen staan er op jouw lijst? Zit er bij jou iets tussen waar een rood uitroepteken achter staat?

Foto: Barcode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.