In fear there shall be courage

Spinnen en naalden zijn logisch (vind ik…) maar dat zijn angsten waar ik zelden tegenaan loop. Alhoewel.. Laatst liep er midden in de nacht een spin over mijn been (serieus, waar kwam die griezel vandaan!?). Brrr

Ik ben bang voor veel meer dingen dan alleen spinnen en naalden, de belangrijksten zijn misschien wel nieuwe dingen en veranderingen. Ze zeggen wel eens: angst is de dood van rede en ik snap denk ik wel wat men hiermee bedoelt. Zodra ik besluit dat ik iets nieuws eng vind, dan vind ik dat, PUNT. Niemand die mij dan met wat voor argumenten ook kan overtuigen van het tegendeel. Ik ben dan niet langer voor rede vatbaar.

Ondertussen heb ik wat dingen geleerd over angst en bang zijn. Belangrijk is dat angst vaak komt door onwetendheid. Bij veranderingen en nieuwe dingen weet ik niet wat er komen gaat, dus is het eng. Ik heb dan ook nog eens de neiging om dan maar het slechtste te verwachten, want dan word ik tenminste niet teleurgesteld.

Maar de grootste angsthaas kan de meest moedige persoon op deze planeet zijn. Moed is namelijk niet allemaal dingen doen die gevaarlijk zijn. Nee, moed schuilt in angst. Moed is bang zijn voor iets en het toch doen. Moed is om, soms tegen beter weten in, te hopen op het beste en dus toch door te gaan.

Voor mij is angst dus niet per se iets wat slecht is, of negatief. Angst is een kans om moedig te zijn. Toch die nieuwe dingen proberen of met geheven hoofd de veranderingen tegemoet lopen. Ik moet wel want hoe bang ik ook ben, niets blijft hetzelfde.

Dus onthoud, bang zijn is niet erg want alleen in angst schuilt moed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.