India – Dag 6

Vandaag is het de laatste keer dat we op de thuisbasis van Harvest India zijn. We willen graag nog even kijken in het winkeltje waar onder andere de broeken liggen die de ex-prostituees hebben gemaakt. Dus rijden we in een soort jeep, waar 12 man in gepropt wordt, naar het terrein, kijken even rond in het winkeltje, zwaaien naar de kinderen daar en gaan dan terug naar het huis voor ontbijt.

Na het afscheid klimmen we met z’n allen het busje in, en beginnen we aan de lange reis naar Chennai, waar we zullen verblijven tot we weer met het vliegtuig richting het ondergesneeuwde Nederland gaan. De reis duurt, inclusief stops, 10,5 uur. We genieten onderweg van superslechte, lokale Bollywood-films (“Tollywood”, naar Tenali. Ik verzin het niet). Cultuursnuiven to the max!
De koffers worden op het dak gebonden met een lullig touwtje en een zeiltje, en ze komen wonder boven worden ook nog allemaal heel aan. Maar niet op de plek waar wij gedacht hadden. We verwachtten dat we terug gingen naar Hotel Emerald Park, waar we de eerste dagen zaten. We blijken echter even buiten Chennai, vlak bij de zee in een soort bungalowpark te zitten! World=U Almere claimt natuurlijk meteen één huisje voor 6 personen, waar we met passen en meten en proppen (India-stijl!) met z’n zevenen in kunnen. Lang leven de slaapbank!

Wanneer iedereen uitgevochten is over de bedden en gesettled is, verkennen we het parkje. Er loopt een laan langs alle huisjes met aan het ene uiteinde de ingang van het park, en aan het andere uiteinde de zee. Tussendoor liggen er, naast huisjes, ook nog een zwembad, ontbijtafdeling, volleybalplek, tafeltennistafel en een speeltuintje langs.
De zee ruist als een malle en ondanks dat het pikkedonker is, kun je wel de schuimkoppen zien. Omdat het zo donker is, kunnen we wel genieten van een hemel bezaaid met sterren. We kunnen ver kijken, en het is heel helder. Prachtig.

Waar we de afgelopen dagen met 5 dames één douche moesten delen (zonder warm water), hebben we er nu twee voor 7 mensen. Luxe!
Tussen de (in India veel voorkomende) stroomstoringen door, maken we er uitgebreid gebruik van en gaan daarna natuurlijk weer gewoon rond de tafel zitten met een pakje kaarten.

Ruim na middernacht duiken we het bed in. Morgen staan er wéér vier waterpompen op de planning. Maar, nu ook een paar bijzondere: onze waterpompen!
Voor nu: snaveltjes toe en oogjes dicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.