Irritaties in de trein

Stiltecoupé
Ik wil mijn tijd in de trein nuttig besteden daarom neem ik vaak schoolwerk mee. Mijn grootste irritatiefactor is dan ook dat mensen in de stiltecoupé luidkeels aan het praten zijn. Door hun gepraat kan ik me niet meer concentreren. Ik vraag me altijd af waarom deze mensen in de stiltecoupé gaan zitten als er nog genoeg andere plaatsen in de trein zijn.

Druk
Tijdens de spits kan het soms behoorlijk druk zijn in de trein. Ondanks de drukte in de trein zijn er toch mensen die hun tas en jas op de stoel naast zich laten liggen. Zo zat ik laatst in de trein en een man vroeg aan mijn overbuurvrouw of hij naast haar kon zitten. Zij slaakte een diepe zucht en haalde haar spullen ergerlijk langzaam van de stoel.

Eten
Sommige mensen gaan voordat ze in de trein stappen nog even langs de Smullers, Julia’s of halen ergens anders wat eten. Ik reis vaak met de trein rond etenstijd terug naar huis. Inmiddels heb ik dan meestal al zin in eten en van al die lekkere geuren gaat mijn maag extra hard rommelen. Waardoor ik met extra honger mijn reis moet voortzetten.

Maar gelukkig heb ik voor deze irritaties verschillende oplossingen bedacht. Gratis koptelefoons in de stiltecoupé, meer wagons waardoor het minder druk is en een aparte wagon waar je heen kunt om te eten. Lijken mij prima oplossingen, nu de NS nog overtuigen! Wat is jouw grootste irritatie in het openbaar vervoer en hoe zou je dit oplossen?

foto trein: Maurits90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.