Is werken naast school goed?

Een minister in Engeland vond dat er te veel jongeren zijn die niet naast hun school werken. En dat is zonde vindt de minister, want door een baantje doen ze juist werkervaring op. Maar is het goed dat jongeren naast hun school werken? Leren ze er echt iets van? Of moeten ze zich meer richten op hun huiswerk?

Mijn 1e baantje begon op mijn 16e bij een supermarkt. Ik werkte 2 dagen in de week ongeveer 10 uurtjes in totaal. Ik weet nog dat ik het helemaal niet leuk vond om te gaan werken, maar ik moest wel. Mijn ouders vonden namelijk dat ik volwassen genoeg was om zelf mijn rekeningen te betalen. Ik moest zelf mijn zorgverzekering betalen en mijn telefoonabonnement. Dus begon ik met mijn eerste baantje als caissière. Dit heb ik ongeveer 5 jaar gedaan. Ik ben gestopt omdat ik ging verhuizen en ik kon wel daar in een supermarkt werken, maar dat wilde ik niet. Ik wilde een baantje waar ik meer verdiende! Daarom ben ik gaan werken in de IKEA.

Leerzaam

Nu zit ik in het laatste jaar van mijn studie en werk ik daar nog steeds. Ik ben erg blij dat ik al vanaf mijn 16e ben begonnen met werken. Natuurlijk was het niet altijd leuk, bijvoorbeeld de verjaardagen die ik moest afzeggen. Maar ik heb er ook heel veel van geleerd. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen, je leert ook met anderen samen te werken. Het meest belangrijk vind ik dat ik heb geleerd wie ik ben en wat ik wil. Door te werken in een supermarkt weet ik dat ik dit niet later wil doen, want elke dag is hetzelfde. Ik wil daarom een baantje wat uitdagend is. Zoals bij IKEA, waar ik advies moet geven aan klanten.

Ik ben het daarom helemaal eens met de minister van Engeland. Ik vind dat het goed is als jongeren naast school een bijbaan hebben. Jongeren komen daardoor meer te weten over wie ze zijn en wat ze later wel en wat ze niet willen. Zou jij ook naast je school gaan werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.