Kunnen we nu nergens meer op vakantie?

De aanslag in Münster is waarschijnlijk geen terrorisme, maar gepleegd door iemand met psychische problemen. Toch schrik ik er wel erg van. Kunnen we nergens meer heen zonder ons zorgen te hoeven maken over (terroristische) aanslagen?

Veel mensen mijden nu steden waar een aanslag was. Ook scholen veranderen hun uitjes van bijvoorbeeld Berlijn naar Dresden. Ik moet toegeven; ik word ook bang van berichten over aanslagen. Is het wel verstandig om een stedentripje naar Parijs te boeken? Wat nou als er iets gebeurt? Misschien is het veiliger om thuis te blijven…

Maar als we altijd zo denken, dan komen we natuurlijk nergens. De kans is héél klein dat er iets gebeurt precies op het moment dat jij daar bent. Je moet juist precies naar de plek gaan van een aanslag, want de kans is veel kleiner dat daar weer iets gebeurd. En er gaan nog altijd veel meer mensen dood door bijvoorbeeld een fietsongeluk. Maar je blijft toch ook gewoon fietsen?

Als ik thuis blijf, dan mis ik een hele leuke vakantie. Dat zou heel jammer zijn. Er kan altijd van alles met je gebeuren, ook als je gewoon thuis bent. Dus laten we ons niet tegenhouden door deze angstzaaiers. Want dat is precies wat ze willen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.