Japan

Waarom Japan?

Mensen vragen mij vaak waarom ik voor Japan gekozen heb? Nou ten eerste omdat ik denk dat Japan een compleet andere wereld is waar ontzettend veel te beleven is. Kijk, lekker liggen op een strand in Thailand is natuurlijk heerlijk maar ik wil echt super rare dingen zien die niemand ziet! Ik wil niet meer dat kikkertje in het vijvertje blijven. Ik wil de grote zee in. Daarom ga ik deze zomer met mijn vriendin het land Japan verkennen.

Wat voor land is Japan eigenlijk?

Japan is een land dat ver vooruitloopt met technologie in vergelijking met de rest van de wereld. De japanners zijn een ontzettend efficiënt en creatief volk. Je komt er de raarste dingen tegen waar je mond van open valt. Dingen die wij in het westen echt raar vinden maar de japanners juist normaal vinden.

Vending machines

In Nederland vinden we het normaal om even een frikandel of een hamburger uit de muur te halen bij de friettent. In Japan kan je net iets meer. Oké eigenlijk niet iets meer, maar heel veel meer.

Vending machine

Lekker een warme maaltijd

Een frikandel uit de muur halen is hier vrij normaal, een hamburger ook. Je kan de laatste tijd zelfs boeken uit een automaat halen. In Japan gaan ze zoals gewoonlijk weer iets verder. Met een druk op het knopje heb je een complete maaltijd. Denk aan, noedels, pannenkoeken, pizza of aardappelpuree. Je kan het zo gek niet bedenken of de japanners hebben er een automaat voor.

Mondkapjes

Je ziet vaak mensen in Japan rondlopen met een mondkapje. Nee dit is niet een of andere enge epidemie. Daar heeft het niks mee te maken. japanners dragen mondkapjes om drie redenen.Mondkapjes

  1. Omdat ze verkouden zijn en anderen niet willen besmetten
  2. Omdat er om de zoveel tijd weer eens vieze lucht uit China komt overgewaaid
  3. Omdat veel japanners last hebben van kafunshō

Kafu-wat? Kafunshō is een pollenallergie. Deze pollenallergie wordt veroorzaakt door twee bomen. De sugi en hinoki boom. Deze twee bomen produceren ontzettend veel pollen. Erg irritant want 1 op de 5 japanners heeft last van deze soort hooikoorts. Gelukkig zijn er genoeg automaten waar je mondkapjes kunt kopen. Probleem opgelost!

Terug naar Nederland

Grappig hè? Wat een land zeg. Jammer genoeg hebben wij niet zulke automaten in Nederland. Wat voor automaten zou jij graag willen zien in Nederland? Laat een reactie achter!

Zit je er even doorheen? Haal dan gewoon een ballon uit de automaat! Dit vrolijkt je gegarandeerd op!

Foto Vending machine: Jeremy Monin
Foto Mondkapjes Machine: By TAKA@P.P.R.S (Flickr: マスク売ってるんだ。) via Wikimedia Commons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.